Ca în fiecare toamnă, de șase ani încoace, atleții din județul Suceava, din toată zona Moldovei, dar și de peste hotare își dau întâlnire pe pista de concurs la Grand Prix-ul ce-i poartă numele celei mai bune atlete și a celui mai bun sportiv al județului în ultimii 10 ani, Cristina Casandra. Competiția va avea loc duminică, 4 noiembrie, începând cu orele 10.00 pe stadionul Areni și este destinată sportivilor legitimați sau nelegitimați, copii și juniori, atât la feminin, cât și la masculin. Astfel, la copii, fetele și băieții vor alerga pe aceeași distanță, de 900 de metri, la juniori fetele vor avea 1.500 de metri, iar băieții, 2.500 de metri, în timp ce în concursul open, la fete se va alerga 3.000 de metri, iar la băieți, 4.000 de metri. Soțul și antrenorul Cristinei, și în același timp unul din organizatorii concursului, Silviu Casandra este de părere că această competiție ce a devenit o tradiție a crescut de la an la an și și-a atins principalul scop, de a descoperi noi talente și de a le încuraja pe cele existente.
„Concursul a crescut de la an la an, în principal din punct de vedere al performanței, copii fiind mai bine pregătiți și antrenați, chiar și-au făcut un obiectiv de a fi în formă pentru acest concurs. Ne așteptăm la cel puțin 100 de participanți și chiar dacă la primele ediții au fost în jur de 300, de obicei au venit foarte mulți nelegitimați de la școlile și liceele din Suceava, pe care îi așteptăm și acum, dar mulți au renunțat deoarece a crescut nivelul, dovadă fiind că foarte mulți din primii trei sunt medaliați și la naționale”, a explicat Silviu Casandra, care a ținut să mulțumească la final celor de la CSM Suceava și DJTS Suceava pentru sprijinul din fiecare an la organizare.
Toți atleții ce vor intra în concurs vor primi la final câte o diplomă de participare și dulciuri, primii trei clasați urmând să câștige și premii în bani, echipament sportiv, cupe, medalii și diplome.
Organizatorii vor acest concurs în calendarul național al federației
Ca în fiecare an, Clubul Sportiv Municipal Suceava este unul din organizatorii acestui concurs, el asigurând baza sportivă în care se aleargă, una și aceeași în care s-a antrenat și se mai antrenează sportiva Cristina Casandra, cea care aparține de acest club. Directorul CSM Suceava, Valerică Gherasim s-a arătat foarte încântat că instituția pe care o reprezintă a reușit să aibă o sportivă la Olimpiadă.
„Pentru CSM Suceava este o realizare foarte mare, deoarece a făcut parte din proiectul pe 4 ani de zile de a avea un sportiv la Jocurile Olimpice. Am discutat cu cei de la Federația Română de Atletism să introducă acest Grand Prix în calendarul lor competițional și o să mai discutăm vineri, când suntem invitați la sărbătorirea a 100 de ani de la înființarea federației. Mă bucur în același timp că interesul este foarte mare și vor fi mulți sportivi la linia de start, ceea ce mi se pare normal, mai ales că atleta Cristina Casandra este un model pentru mulți dintre ei”, a explicat Valerică Gherasim.
De la prima ediție, la organizarea Grand Prix-ul Cristina Casandra a pus umărul și Direcția Județeană pentru Tineret și Sport Suceava.
„Ne bucurăm să sprijinim și-n acest an această competiție ce poartă numele uneia din cele mai bune sportive a județului, dacă nu cea mai bună în prezent. Vom face eforturi în continuare să ajutăm astfel de competiții organizate pe toată raza județului nostru”, a menționat directorul DJTS Suceava, Cezar Moscaliuc.