În ciuda faptului că a terminat pe locul cinci în Liga Naţională şi nu a prins un loc în competiţiile europene, echipa de handbal a Universităţii Suceava va juca totuşi în competiţiile de pe continent, graţie calificării în semifinalele Cupei României, dar şi a unei hotărâri luate de Federaţia Română de Handbal, înaintea acestei competiţii. Fiind ultimul an în care Cupa României mai dă dreptul la un loc de cupă europeană şi în care se mai organizează, federaţia a hotărât ca în cazul în care în semifinale ajung primele trei clasate din campionat, ce au drept la un loc în Europa, a patra echipă, chiar dacă este din cele de pe locurile cinci-opt şi nu ajunge în finală să prindă cel de-al patrulea loc al României în competiţiile europene. Astfel, graţie victoriei din sferturi, în compania celor de la Caraş-Severin, elevii antrenorului Leonard Bibirig vor juca cel mai probabil tot în Challenge Cup, deşi au dreptul să se înscrie şi în noua competiţie European Cup, născută din comasarea Cupei Cupelor şi EHF, asta dacă HC Odorhei nu ajunge în finala Cupei României.
„Deocamdată nu ştim încă în ce cupă europeană vom juca, dar cert este că şi în sezonul viitor vom avea dreptul să ne înscriem. Totuşi Europa League este o competiţie cu mult peste nivelul nostru, mai ales cel financiar şi de aceea cred că cel mai potrivit pentru noi este să continuăm în Challenge Cup, competiţie în care după cum am văzut au apărut echipe puternice din handbalul european”, a declarat directorul tehnic al echipei sucevene, Petru Ghervan.
Zilele următoare, oficialul sucevean şi-a propus să organizeze o şedinţă a Consiliului de Administraţie al clubului, în care să se discute pe marginea lotului pe care Universitatea îl va avea în sezonul viitor, dar şi ce obiective se vor impune, în funcţie de acesta şi de finanţare.
Studenţii au părăsit Cupa României după un eşec în faţa campioanei
Ca şi anul trecut, elevii lui Leonard Bibirig s-au oprit în penultima fază a Cupei României, de această dată după o înfrângere la 12 goluri în faţa campioanei României şi deţinătoarea trofeului, HCM Constanţa, scor 29 – 41. Calificaţi în Europa, după victoria cu 28 – 26 în faţa Caraş-Severinului, studenţii au început destul de relaxaţi meciul din semifinale şi constănţenii au marcat de patru ori la rând, profitând de lipsa de concentrare a studenţilor. Totuşi, sucevenii s-au trezit şi au recuperat încet din handicap, astfel că în minutul 17 erau la un gol în spatele campioanei, scor 8 – 9 şi mai apoi 9 – 10. Din păcate, jocul universitarilor a suferit mai ales la finalizare şi campionii, care au trimis în teren prima echipă, s-au distanţat până la pauză la nu mai puţin de 10 goluri, scor 13 – 23. Constanţa a continuat dominarea şi în debutul reprizei secunde, distanţându-se şi la 12 goluri, ecart care s-a consemnat şi la final, campioana impunându-se cu scorul de 41 – 29.
„Am întâlnit cea mai valoroasă echipă din ţară, într-un meci în care valoarea individuală a jucătorilor, dar şi experienţa şi-a spus cuvântul. Am rezistat 20 de minute, dar schimbarea liniilor la Constanţa a adus un plus de valoare şi forţă. Mai avem mult de lucrat şi deocamdată trebuie să ne mulţumim cu acest loc de cupă europeană. Îmi felicit jucătorii pentru efortul depus în tot acest sezon şi sperăm ca la anul să putem face o figură mult mai frumoasă”, a declarat antrenorul Leonard Bibirig.
În meciul cu HCM Constanţa, tehnicianul sucevean a rulat aproape toţi jucătorii din lot, singurul absent fiind Şoldănescu, accidentat la genunchi în sferturile de finală.