Investițiile de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Suceava continuă, noi lucrări de reabilitare fiind demarate sau urmând să înceapă în cel mai scurt timp. În momentul de faţă, în unitate se lucrează la modernizarea laboratorului de anatomie patologică, care va fi gata la 1 octombrie, însă până atunci alte proiecte vor fi iniţiate şi finalizate. Este vorba de renovarea bucătăriei, a birourilor destinate personalului TESA, a secţiilor Psihiatrie şi Balneo-Fizio-Terapie şi a tuturor clădirilor anexe în care se află atelierul mecanic, staţia de oxigen, staţia de pompe şi beciul spitalului.
Aşa a anunţat ieri managerul Vasile Rîmbu, care a arătat că toate aceste investiţii vor costa sub un milion de lei. El a explicat că la bucătărie ultimele modernizări au fost făcute în urmă cu şapte ani, însă acum este nevoie de o igienizare. „Din cauza umezelii au început să apară probleme la pardoseală, aşa că se impune schimbarea linoleumului. De asemenea, trebuie să tapetăm pereţii”, a spus Rîmbu, cu precizarea că pe lângă igienizare se ia în calcul şi reutilarea completă a bucătăriei.
Generatoare de curent electric, montate la Psihiatrie şi în secţiile Spitalului Vechi
La Psihiatrie, a adăugat managerul Spitalului Suceava, se va interveni asupra instalaţiilor sanitare, unde au apărut o serie de neajunsuri, dar şi în ceea ce priveşte paza contra incendiilor, acest sector urmând să fie dotat cu hidranţi şi extinctoare. Totodată, aici vor fi create circuitele necesare pentru o bună intervenţie în caz de incendii.
La Balneo-Fizio-Terapie, secţie reabilitată în 2009, după standardele de la acea vreme, se vor executa lucrări care să respecte cerinţele actuale. Aici, investiţiile vor fi de mai mică amploare având în vedere că de la ultima modernizare, în urmă cu cinci ani, s-a mai intervenit asupra instalaţiilor electrice şi sanitare, dar şi asupra faţadei din partea de nord a spitalului, care era cuprinsă de igrasie din cauza fluctuaţiilor de temperatură, igrasie care a fost eliminată prin aplicarea termosistemului. Lucrările ce urmează a fi făcute până în toamnă la Balneo-Fizio-Terapie vor consta în casetarea tavanului, schimbarea tâmplăriei şi a pavimentului, tapetarea holului.
În birourile TESA se vor realiza mai mult igienizări, însă intervenţii de mai mare amploare se vor realiza la atelierul mecanic, staţia de oxigen, staţia de pompe şi beciul spitalului, care funcţionează în clădiri alăturate. O altă investiţie importantă va consta în montarea de generatoare de curent electric în secţia Psihiatrie şi în toate pavilioanele Spitalului Vechi, astfel încât întreaga unitate să fie independentă din punct de vedere al energiei electrice, a punctat Vasile Rîmbu.