Patru membri ai unei familii din Liteni, o mamă gravidă în luna a şaptea şi trei copii, au ajuns luni după-amiază la Spitalul Judeţean de Urgenţă Suceava cu suspiciune de toxiinfecţie alimentară după ce au mâncat preparate alterate din carne de porc.
Celor patru persoane li s-a făcut rău deoarece produsele pe care le-au consumat erau vechi, insuficient preparate termic şi fuseseră păstrate în condiţii improprii.
Pacienţii sunt o femeie de 34 de ani şi trei băieţi de 1, 12 şi 13 ani, care prezentau simptome de greaţă, vărsături şi dureri de cap. Cei patru bolnavi au fost investigaţi în secţia de Boli Infecţioase, unde medicii au stabilit că nu este vorba de ceva grav, ci de o simplă enterocolită, astfel că după administrarea de perfuzii mama şi cei trei copii au putut pleca acasă.
La spital, femeia le-a declarat medicilor că preparatele din carne pe care le-a mâncat împreună cu cei trei băieţi proveneau de la o nuntă din weekend. „Mama a primit produsele de la o vecină, care nu le-a ţinut la frigider şi astfel s-au stricat”, au arătat doctorii.