Toxiinfecție alimentară colectivă la Dumbrăveni, unde două familii au avut nevoie de asistenţă medicală, după ce au mâncat chiftele preparate în casă. Pacienţii sunt patru adulţi şi un copil, care duminică noapte au fost internaţi în secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Suceava. Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Suceava şi Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentului (DSVSA) au demarat anchete în acest caz.
Oamenii spun că li s-a făcut rău duminică, după ce au luat masa de prânz în familie, când au servit chiftele cu piure de cartofi. La câteva ore au început să apară şi primele semne de boală: greaţă, vărsături, diaree, dureri de cap şi musculare. Radu Apetre, în vârstă de 46 ani, povesteşte că mâncarea a fost pregătită în casă, de soţia sa, dar care nu a gustat deloc din ea. În schimb, el şi fiica sa în vârstă de 24 ani, fiul de 25 ani, nora de 23 ani şi nepoţelul de 2 ani au mâncat, iar la scurt timp li s-a făcut rău. Radu Apetre declară că, sâmbătă, a cumpărat carne tocată la caserole de la magazinul Superstar din cartierul Burdujeni al oraşului Suceava, din care soţia sa a preparat
duminică chiftelele. Bărbatul susţine că produsul se afla în termenul de garanţie, potrivit datelor înscrise pe ambalaj, însă este convins că acesta este alimentul care i-a băgat pe toţi în spital. După ce se va externa, Radu Apetre este hotărât să reclame cazul şi la Protecţia Consumatorului.
Potrivit medicilor infecţionişti, toţi cei cinci pacienţi au fost diagnosticaţi cu forme uşoare de toxiinfecţie alimentară, iar ieri dimineaţă o parte dintre ei au fost externaţi.
De cealaltă parte, reprezentanţii magazinului Superstar din Burdujeni neagă că ar fi vândut carne alterată. „Mă mir, niciodată n-am primit vreo reclamaţie”, afirmă vânzătoarea.