23 de dosare au fost depuse la Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Suceava pentru concursul de rezidenţiat din acest an, până ieri, 22 octombrie, ultima zi de înscrieri. Aşa a informat purtătorul de cuvânt al instituţiei, Adrian Popescu, potrivit căruia din cei 23 de candidaţi, 17 au optat pentru domeniul medicină, cinci pentru medicină dentară şi unul pentru farmacie. Concursul naţional de intrare în rezidenţiat pe loc şi pe post în domeniile medicină, medicină dentară şi farmacie se va desfăşura duminică, 17 noiembrie, în centrele universitare Bucureşti, Cluj-Napoca, Craiova, Iaşi, Târgu-Mureş şi Timişoara.
Pentru medicii rezidenţi, cinci spitale din judeţ care se confruntă cu un deficit mare de personal au scos posturi la concurs. Astfel, la Spitalul din Vatra Dornei sunt libere şapte posturi în specializările farmacie, diabet zaharat, nutriţie şi boli metabolice, boli infecţioase, epidemiologie, medicină internă, medicină de laborator, neonatologie, un alt post fiind liber în specializarea pneumologie la dispensarul TBC de pe lângă acest spital.
Concursul de rezidenţiat se va desfăşura sub formă de test-grilă, cu 200 de întrebări
Spitalul din Câmpulung Moldovenesc are disponibile cinci posturi în specializările farmacie, anestezie-terapie intensivă, chirurgie generală, medicină de urgenţă şi neonatologie, în timp ce la Spitalul din Rădăuţi sunt vacante trei posturi de medic în secţiile ATI, neonatologie şi la Centrul de Primire Urgenţe. La Spitalul de Psihiatrie Cronici Siret sunt libere două posturi în specializările epidemiologie şi neurologie, iar la Spitalul Gura Humorului este disponibil un post de medic, în secţia Obstetrică-Ginecologie. Candidaţii pentru aceste posturi vor susţine concursul în Centrul de rezidenţiat Iaşi.
Concursul de rezidenţiat se va desfăşura sub formă de test-grilă, cu 200 de întrebări, pe o durată de patru ore. Punctajul minim de promovare reprezintă 60% din punctajul maxim realizat la cele 200 de întrebări, pentru fiecare domeniu. Ocuparea locurilor sau posturilor în specialitate se face în ordinea punctajului de promovare obţinut, pe fiecare centru universitar, în limita locurilor-posturilor publicate pentru fiecare domeniu încentrul universitar respectiv, alcătuindu-se o singură clasificare pentru fiecare domeniu.