„Situaţia de la Biserica Mirăuţilor”
„Biserica Mirăuţilor din Suceava a fost, după atâta timp de aşteptare, abia anul trecut îngrădită. Spre marea noastră surprindere şi întristare am observat, dilele trecute, că şepte scânduri s’au scos acuma din gard şi se întrebuinţează pe timp de glod ca punte aşezată lângă gard. Cu vr’o 28 de cuie scândurile s’ar putea pune earăşi la loc. Îl rugăm deci pe domnul epitrop C. Turturean să o facă aceasta fără întârdiere, căci altminterea ne temem că nu numai cele 7 scânduri se vor fura şi că se va dărăpăna tot gardul, cum am văzut cu durere că s’a întâmplat cu gardul de lângă Biserica închinată Sf. Ioan Botezătorul. Şi acolo a picat la început numai o scândură din gard şi fiindcă nu s’a bătut deloc, urmarea a fost că nici urmă din gard nu a mai rămas, şi din cauza aceasta apoi ţinterimul s’a făcut loc de joacă pentru copiii celor nebotezaţi spre scandela creştinilor”.
„Revista Politică”, Anul III, nr. 13, Iulie 1888.
„Google” (I)
„Utopia este vulnerabilă în faţa comunicatorilor maligni: cei frustraţi, cei împătimiţi, cei excluşi pot folosi Internet-ul pentru a-şi distila teoriile însetate de răzbunare.
Situri enorme sînt pline cu materiale situate la limita delirului. Dar mecanismul motorului de căutare îi separă. Găseşti ceea ce cauţi. Doreşti antisemitism, teorii rasiste, asta găseşti. Doreşti muzică barocă, se găseşte şi asta. Nu există o teodicee. Natura umană este factorul regulator al efectelor produse de instrumentele globale asemenea lui Google. Motorul de căutare separă intelectele şi preocupările”.
„Observator cultural”, Anul VI, serie nouă nr.19(276), Iulie 2005.