„Hrana Românilor din munţii Dornei”
„Ca mâncare mai de lucs au balmoşul, un fel de mămăligă pregătită în smântână, în loc de apă. Mai mănâncă apoi carne arareori de vită, mai des de mascur sau cârlan; adesea ori taie păsări, cu deosebire raţe şi gâşte, cari de altfel duc viaţa cea mai fericită în sânul apelor, ce le întâlnesc în toate părţile. Hrana este prin urmare îndeobşte bună şi întăritoare. Drept băutură întrebuinţează mai ales vinul, deşi acesta e de o calitate proastă şi cam scump fiind importat în Bucovina, unde nu creşte via, din causa înălţimei locurilor. Afară de vin se mai bea mied pregătit din miere, precum şi burcut, apă minerală feruginoasă plină cu acid carbonic, care isvorăşte pretutindenea în munţii Dornei”.
„Revista Politică”, Anul II, nr. 11, Suceava, Octomvrie 1887.
„Tinerii recruţi au plecat la gară”
„Dacă altădată, la plecare, tinerii recruţi îşi înecau amarul în băutură, ştiind că în armată îi aşteaptă, mizeria, bătaia şi foametea, acum recruţii contingentului 1948 din judeţul Rădăuţi, au plecat în cântece de bucurie, mândri ca nişte vrednici ostaşi ai armatei R.P.R. Din curtea cercului coloana de tineri cu fanfara în frunte, a pornit spre gară, în scandări entuziaste de lozinci. La gară veniseră şi părinţii tinerilor, bărbaţi şi femei, care-şi conduceau fii ce plecaseră în armată, rămânând şi ei uimiţi de felul în care noul contingent de tineri primeşte chemarea Ţării la datorie”.
„Lupta Poporului”, Anul III, Nr. 367, Octombrie 1948.