„Copil înecat”
„Din Mitocul-Dragomirnei ni se scrie: <Sâmbătă, în 19 Septemvrie a.c.n., gospodariul de aice, Georgi Manoli, a mers în ţarină la lucru lăsând copiii acasă. În timpul lipsei părinţilor un copil de al lor, în vârstă de patru ani, eşit în grădină şi jucându-se lângă eaz, a picat într’însul şi s’a înecat>”.
„Gazeta Bucovinei”, AnulI, nr. 39, Cernăuţi, Septemvrie 1891.
„Hram la Calafindeşti”
„Tot satul răsună de muzică, toată lumea e voioasă şi cu chef căci e hram şi hramul se serbează în Calafindeşti mai cu sentiment decât un jubileu...Cosaşul cel mai sărman, care n’are pe ce cumpăra o tăbliţă de ardezie pentru copilul său, face un hram de să-i meargă vestea. Bordeiaşul abia cuprinde mulţimea de oaspeţi, mesele se îndoaie sub greutatea bucatelor, şipurile se deşartă şi se împlu la loc ca într’un palat fermecat, muzica cântă în tindă şi, ca sub vraja unui blăstăm, toată casa e învăluită într’un miros greu de rachiu...Beie, îmbete-se, dar să se culce după ce s’au îmbătat! Aş, ţi-ai găsit! Ei se bucură la început de întâlnire, sfătuiesc, apoi se ceartă, se bat, se omoară”.
„Patria”, Anul V, nr. 75, Cernăuţi, Septemvre 1910.
„Lucrări neterminate”
„În primăvara acestui an, pe str. Ştrandului au început lucrări de pietruire. Locuitorii străzii şi-au zis bucuroşi: De acum nu vom mai înota prin noroi, vom avea şi noi o stradă pietruită! Unii dintre ei şi-au mutat şi gardurile deoarece era proiectat să se lărgească strada. Lucrurile n-au mers până la sfârşit aşa cum începuseră. Întrucât strada coboară în vale, ea a fost pietruită numai cât se vede din centrul oraşului. Pe restul de stradă s-au cărat mai multe căruţe de pământ, moloz, de la clădirile stricate”.
„Zori Noi”, Anul XI, nr. 2739, Suceava, Septembrie 1956.