„Operaţiuni pentru curăţirea zăpezii”
„În prezentul sezon de iarnă s’a executat pentru întâia dată în municipiul nostru curăţirea străzilor de zăpadă într’o măsură mai largă şi mai accentuată. Această lucrare a necesitat angajarea a 200 de lucrători pentru a sparge gheaţa, apoi 100 de căruţe şi 6 camioane pentru transportarea enormelor cantităţi de zăpadă până la gurile canalului colector principal, destinate special pentru acest scop. Aceste operaţiuni au adus o cheltuială săptămânală considerabilă, de peste 150.000 de lei”.
Suceava”, Organ zilnic al Ţinutului Suceava, răspînditor de graiu, faptă şi gînd românesc ,Anul I, Nr. 24, 1 februarie 1939.
Alegerea reşedinţei
„Apariţia lui C. Stoica la Suceava (trimis precum Agamiţă de la centru să păstorească această parte de ţară) a pus în alertă întreaga protipendadă a capitalei de judeţ, începînd de la corpul de comandă, pînă la vîrfurile de decizie ale ultimelor structuri socio-economice. Pentru că micul tiran, şlefuit după prototipul comportamental al <celui mai...> şi-a dat arama pe faţă încă din primele ore, arătîndu-se, cum era şi de aşteptat, dur şi impenetrabil. Şi cohorta de subalterni a intrat dintr-o dată în stare de alarmă. Repliindu-se, cîţiva dintre ei s-au grăbit să-i demonstreze tradiţionala ospitalitate. Nu prea le-a mers, dar nu s-au dat bătuţi şi au atacat chestiunea alegerii reşedinţei. Aşa se face că ochiul destinului a picat exact pe vila de pe Aleea Nucului. Numai că respectivul imobil era ocupat la acea dată de un laborator de testări radioactive. Nimic mai simplu: s-a emis imediat o decizie, ca atîtea altele, şi laboratorul cu pricina a devenit peste noapte ceea ce trebuia să devină. Dar era admis ca distinsa personalitate să se instaleze într-o casă lipsită de confort? Bineînţeles că nu. Şi zeloşii săi colaboratori s-au pus pe treabă, asudînd şi viermuind care mai de care spre a intra în graţiile noului stăpîn”.
„Glasul Bucovinei”, 24 februarie 1990.