Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 11 feb 2013 - Anul XVIII, nr. 33 (5240)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9766 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,7317 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

11 Februarie 2013

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

 

„Ocrotirea vînatului tînăr”

Pentru ocrotirea vînatului tînăr, filialele AGVPS din regiunea Suceava au iniţiat în cursul acestei ierni mai multe acţiuni. Astfel, au fost amenajate pe fondurile de vînătoare aproape 100 de puncte de hrănire a vînatului tînăr, unde acesta găseşte în permanenţă fîn, sare, frunzare, mlădiţe tinere, etc. În acelaşi timp, vînătorii au continuat urmărirea răpitoarelor cu păr şi pene. De la începutul anului, au fost împuşcaţi 15 lupi, 200 vulpi, peste 100 de cîini vagabonzi şi un număr însemnat de ciori”.

„Zori Noi”, Anul XVII, nr. 4717, Suceava, Joi 7 februarie 1963.

 

„Academicizarea pripită”

La Academie sînt 181 de locuri. Acestea pot fi umplute imediat sau pînă la sfîrşitul anului 1990. După ce criterii şi cine le stabileşte? Membrii Adunării Generale a Academiei? Deşi avem tot respectul pentru trecutul ştiinţific al unor membri ai Academiei, totuşi nu putem să nu punem întrebarea: Oare este această Adunare Generală în stare să poarte pe umerii ei gîrboviţi de povara epocilor trecute această sarcină deosebit de grea? Mai întrebăm, oare sînt echivalente lucrările ştiinţifice publicate în Analele unei Universităţi sau în Buletinul unui Institut Politehnic din ţară cu lucrările publicate în reviste de mare circulaţie internaţională? Cîţi cercetători ştiinţifici sau cadre didactice au fost în stare să-şi sacrifice mii de lei din buzunarul propriu pentru a-şi vedea lucrările pregătite spre a fi publicate ca după aceea să nu obţină aprobarea nomenclaturii spre a fi expediate la redacţia unor reviste internaţionale de prestigiu? După părerea noastră academicizarea pripită loveşte cel mai mult cercetătorii din domeniile istoriei, filozofiei şi în general ale culturii. Cîte opere de valoare zac în sertare aşteptînd minunea de la 22 Decembrie? Cîte opere publicate sînt de fapt mutilări monstruoase ale manuscriselor originale?”

„România liberă” (ziar independent de opinie, informaţie şi reportaj), Anul XLVIII, Nr. 14070 (Serie nouă nr. 36), Sîmbătă 3 februarie 1990.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului 11 Februarie 2013.
 Vizualizări articol: 774 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 5.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 5.0 din 1 vot
11 Februarie 20135.051

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei