“La ce-s bune jurnalele vechi”
“Pentru că cerneala de tipărit îndepărtează muştele şi viermii tot aşa de bine ca şi camforul şi hârtia gudronată, jurnalele vechi pot să fie întrebuinţate la înfăşuratul lucrurilor de lână şi al hainelor. Mai mult, fiind impermeabile, sunt de mare preţ pentru conservarea gheţei. Un urcior cu apă îngheţată, înfăşurat într-un jurnal, cărui i-ai suci capetele aşa ca să împiedici circulaţiunea aerului, poate fi păstrat o noapte de vară”.
“Gazeta Bucovinei”, Anul I, nr. 69, Cernăuţi, Decemvrie 1891.
„Casa de cetire şi Biblioteca centrală ”
„Casa Naţională şi Şcoala Română din Suceava inaugurează în acest oraş, miercuri, 12 decembrie 1923, o Casă de cetire şi o Bibliotecă centrală. Vineri, 14 Decembrie 1923, Societatea de cântare Ciprian Porumbescu de la Suceava se afiliază Fundaţiei culturale Principele Carol”.
Calendarul „Glasul Bucovinei”, Cernăuţi, 1923.
„Sobe de teracotă”
„În acest an Întreprinderea de gospodărire orăşenească din Fălticeni a construit în casele proprietatea statului aproape 100 de sobe de teracotă. Materialul a fost furnizat de fabrica de teracotă a întreprinderii <C. Burcă>, care, în vederea satisfacerii cerinţelor mereu crescînde ale întreprinderilor, instituţiilor şi oamenilor muncii, anul acesta şi-a mărit producţia. Pînă în prezent fabrica de teracotă a produs cantitatea de 7500 mp teracotă de bună calitate”.
„Zori Noi”, Anul XIV, nr. 3724, Suceava, Noiembrie 1959.