„Gura Humorului”
„Orăşelul Gura Humorului zace într-o vale binecuvântată de natură cu toate frumuseţile ei încântătoare. O vale aşedată la coasta Carpaţilor răsăriteni este vatra centrală a acestui oraş. Această vale este închisă din partea sudică şi nordică de munţii Carpaţilor, grupaţi în şire lungi cu coame gigantice. Coastele lor sunt peste tot acoperite cu păduri mândre şi dese. Înspre apus, valea Humorului, urmărind râuleţul Moldovei, devine din ce în ce tot mai strâmtă şi se pierde cu totul în sânul Carpaţilor azurii”.
„Gazeta Bucovinei”, Anul VI, nr. 55, Cernăuţi, Iulie 1896.
„Casa Naţională din Suceava”
„Aducând aminte de Casa Naţională din Suceava nu putem uita, într-adevăr, impunătoarea bibliotecă adăpostită în această casă românească. Aproape zece mii de volume, toate frumos legate, păstrate într’o ordine caracteristică custodelui acestei bogate biblioteci, d-l profesor Cornel Suceveanu. Alături, expoziţia cărţii sucevene, cuprinzând tot ce s’a publicat şi imprimat în Suceava, tot ce s’a scris despre şi în legătură cu Suceava, colecţii de tablouri istorice, planşe etc.”.
„Glasul Bucovinei”, Anul XVIII, nr. 4587, Iulie 1935.
„Fabrica textilă”
„Sute de ţevi, furci şi fuse metalice vibrează intens. Maşini de tors, maşini de subţiat şi de răsucit, autoclave pentru albit, laminoare şi bobine deapănă o neîntreruptă poveste contemporană. Străvechi îndeletniciri casnice sînt transfigurate aici la nivelul tehnicii moderne. În comparaţie cu practica de odinioară, fuioarele de in şi de cînepă parcurg un itinerar foarte întortocheat. Se purifică şi devin mătăsoase prin cîmpul de piepteni mecanici”.
„Zori Noi”, Anul XXV, Suceava, Vineri 2 iulie 1971.