„Din comuna Iţcani”
„Vestea suirei pe Tron a MS Regelui Carol II a fost primită de întreaga populaţiune a comunei Iţcani cu un entuziasm de nedescris. Luni, toţi locuitorii şi oficialităţile au arborat drapelul tricolor. Seara, la iniţiativa d-lui primar Goldstein a avut loc o retragere cu torţe. Toţi locuitorii, fără deosebire de naţiune şi confesiune, s’au adunat în piaţa dinaintea staţiei CFR unde d-l primar a ţinut o cuvântare înflăcărată scoţând în relief însemnătatea evenimentului, important pentru Ţara şi Neamul românesc. După cuvântarea domnului primar s’a format un cortegiu impozant. Muzica cercului cultural CFR a cântat cântece frumoase. Cortegiul a pornit din piaţa staţiei, străbătând toate străzile principale ale comunei”
„Cuvântul Ţărănimii”, Anul IX, nr. 186, Iulie 1930.
„Slujbă la Putna”
„Din dorinţa IPS Mitropolitului Visarion la 2 Iulie a.c., se va sluji în mănăstirea Putna parastasul anual la mormântul lui Ştefan Vodă cel Mare, în chip deosebit. La această pornire vor lua parte toţi stareţii mănăstirilor bucovinene. De asemenea s-a dispus ca pe viitor şi la celelalte mănăstiri să se deie o grijă deosebită zilelor în care se fac pomenirile ctitorilor voievozi şi vlădici, care le-au zidit sau le-au ajutat în trecut”.
„Glasul Bucovinei”, Anul XIX, nr. 4845, 1 iulie 1936.
„Sub tirul bolovanilor”
„De mergi în localitatea Dornişoara şi nu porţi armură medievală rişti să devii pensionar de invaliditate. Într-o recentă dimineaţă, un ditamai bolovanul a zguduit din temelii staţia CFR locală. S-a dovedit că tirul provenea dintr-o carieră de piatră vecină. Pietroiul, care avea nu mai puţin de 3 tone, a avut ca efect: două linii ferate flambate şi întîrzierea treburilor cu 40 de minute - necesare remedierii”.
„Zori Noi”, Anul XXV, nr. 7318, Suceava, Joi 1 iulie 1971.