Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 2 feb 2015 - Anul XX, nr. 25 (5837)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9766 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,7317 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   1 imagine |   ø fişiere video

Decizie

Noul PNL este condus de vechiul PDL, la Suceava

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)
Comitetul Executiv Județean Suceava al noului PNL este dominat de vechiul PDL, care are în această structură de conducere a organizației județene 22 de membri, față de 12, câți sunt din vechiul PNL. Ponderea a fost stabilită în cadrul Consiliul Naţional al PNL, care a avut loc la sfârșitul săptămânii trecute, la București. 
Cei care fac parte de drept din comitetul executiv judeţean sunt parlamentarii PDL și PNL de Suceava, respectiv senatorii Gheorghe Flutur și Steliana Miron și deputații Sanda-Maria Ardeleanu, Ioan Balan, Ștefan Alexandru Băișanu și Dumitru Pardău. Alături de ei vor fi desemnați, până în data de 28 februarie a.c., de fiecare partid în parte, ceilalți membri. Propunerile vor fi făcute de preşedinții fostelor organizaţii judeţene PNL și PDL şi vor fi supuse aprobării în Biroul Politic Judeţean al fostului PNL şi în Colegiul Director Judeţean al fostului PDL.
Secretarul general al PNL, senatorul de Suceava Gheorghe Flutur, ne-a declarat, ieri, că până în 2017 organizațiile județene ale PNL vor funcționa cu doi copreședinți, un birou politic (BPJ) paritar și un comitet executiv județean (CexJ), ales pe criterii de performanță politică. 
 
La Suceava, PNL va avea o singură voce, care se va stabili în zilele următoare
Comitetul Executiv Judeţean este un organism de conducere mai restrâns faţă de Birourile Permanente reunite ale vechiului PNL şi fostului PDL, care organizează şi conduce întreaga activitate internă a partidului la nivel judeţean între două şedinţe ale BPJ. Flutur a precizat că, spre deosebire de Biroul Politic, stabilit pe criterii de paritate, în Comitetul Executiv raporturile între PDL și PNL și alegerea membrilor ”se bazează pe criterii de performanță”. La nivel județean, criteriile au fost rezultatele obținute la alegerile parlamentare de anul trecut (80%) și numărul de primari al fiecărei organizații (20%). La nivelul comitetelor executive locale, ponderea membrilor PDL și PNL este dată de rezultatele la alegerile europarlamentare ale fiecărei organizații în parte și de numărul de consilieri locali. Termenul pentru înființarea comitetelor locale este sfârșitul lunii martie.
Senatorul Gheorghe Flutur a afirmat că în zilele următoare se va face completarea locurilor în Comitetul Executiv Județean și se va stabili unde va fi sediul partidului, al secretariatului general și cine va fi purtătorul de cuvânt. 
 
Flutur afirmă că nu-i vrea în PNL pe cei care au demisionat și acum se răzgândesc 
”Comitetul Executiv Județean se va întruni săptămânal și va conduce partidul între două ședințe ale Biroului Politic Județean. Scopul nostru este ca până la sfârșitul lunii martie toate structurile să fuzioneze și să lucreze în temeiul noului statut pentru că intrăm în linie dreaptă cu pregătirea pentru alegerile locale din 2016”, a afirmat Flutur.
În ceea ce privește ”întărirea” noului PNL cu refugiați de la alte partide sau prin recuperarea de foști membri, secretarul general al PNL a declarat că, în opinia sa, aceștia nu ar trebui să fie primiți în partid deoarece acum ”PNL are șansa să fie un partid puternic și curat”.   
Mai precizăm că, la nivel național, vechiul PNL are majoritate în 26 de comitete executive judeţene, în timp ce fostul PDL deţine majoritatea în alte 23 de comitete executive judeţene.
 
În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Noul PNL este condus de vechiul PDL, la Suceava.
 Vizualizări articol: 2526 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.60/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.6 din 5 voturi
Noul PNL este condus de vechiul PDL, la Suceava3.655

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


1.   Comentariu trimis de
( 2 feb 2015, 18:37:47
sper ca domnii Balan si Flutur sa aiba demnitatea sa renunte la functii in noul PNL si sa stea in banca lor dupa ce s/au copmropis total comportandu-se ca niste presuri in fata escroacei si infractoarei de nivel national ELENA URDEA .Cred ca acestia nu desconsidera intratat pe bucovineni incat sa creada ca acsti oameni minunati,bucovinenii,au uitat cum s/au comportat cu respectiva fufa si ce osanale ii ridicau ori de cate ori aveau ocazia. eu cred ca nu a fost doar o naivitate a lor si ramane de vazut daca organele anchetatoare nu vor stabili ca acestia chiar au facut parte din banda de infractori condusa de respectiva fufa.

Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Politic local

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei

Reteta Zilei

Bucataria pentru toti Tolstolob umplut La Hârjăuca, pe Valea Ichelului, în Basarabia, mănăstirea veche de trei veacuri, am g[sit-o pe Valentina Podgurschii, cea care găteşte pentru sfinţii părinţi, am aflat-o pregătind orețetăcu un nume straniu: „Tolstolob... Citeşte