Liderul grupului PNL din Consiliul Local Suceava, Lucian Harşovschi, a anunţat că liberalii solicită înfiinţarea unei comisii de analiză care să ofere deliberativului local informaţii clare despre situaţia actuală a SC Termica SA. Lucian Harşovschi a arătat că această comisie ar trebui să-i informeze cât mai repede pe consilierii locali despre starea actuală şi reală a SC Termica SA, dar şi despre starea managementului şi a administratorului special de la această societate aflată în insolvenţă. „Trebuie să vedem dacă s-au făcut toate demersurile pentru reducerea cheltuielilor, în aşa fel încât sucevenii să primească apă caldă la robinete şi căldură”, a spus Harşovschi.
El a arătat că sucevenii racordaţi la sistemul centralizat trăiesc cu teama că vor rămâne fără căldură şi apă caldă, dar şi sub ameninţarea că li se va reduce cantitatea de agent termic ce le va fi furnizată. „De asemenea, se înmulţesc cererile de faliment pentru Termica şi dacă se va întâmpla acest lucru se vor sista transportul şi distribuţia agentului termic”, a atras atenţia Lucian Harşovschi. El a amintit că primarul Ion Lungu a fost mandatat printr-o hotărâre adoptată în noiembrie 2013 ca în termen de maxim 30 de zile să prezinte Consiliului Local dacă a reuşit sau nu să obţină de la Guvernul condus de Victor Ponta „şi de la majoritatea PSD” o ordonanţă de urgenţă pentru înfiinţarea unui sistem public de transport şi distribuţie a agentului termic, astfel încât sucevenii să nu rămână fără căldură şi apă caldă. El a subliniat că liberalii solicită primarului Sucevei, Prefecturii şi actualei majorități create în jurul PSD în Consiliul Local să facă toate demersurile la Guvernul României pentru emiterea acestei ordonanţe de urgenţă.
„Dacă vor fi scoşi pe uşă, să intre pe geam, pentru că o fac pentru suceveni. Este un lucru necesar ca sucevenii să nu mai stea în frig. În paralel solicităm colegilor care funcţionează în noua majoritate din Consiliul Local în jurul PSD să demareze o nouă procedură de licitaţie pentru concesionarea serviciului de transport public şi distribuţie a agentului termic. Şi asta pentru ca Primăria Suceava să scape de această povară a Termica şi de povara distribuţiei agentului termic”, a spus Harşovschi.
El a mai adăugat că în cursul anului trecut, pentru Termica Suceava s-au alocat 300 de miliarde de lei vechi, bani care s-ar fi putut folosi pentru alte investiţii în municipiul Suceava.