Candidatul USL pentru funcţia de senator în Colegiul nr. 2 Suceava, medicul Tiberius Brădăţan, a petrecut Ziua Naţională a României alături de locuitorii din comunele Adâncata şi Mitocu Dragomirnei. Tiberius Brădăţan a precizat că a preferat să fie alături de locuitorii acestor comune, dorind astfel să se distanţeze „de demagogia unor politicieni” care au confiscat semnificaţia zilei de 1 Decembrie.
„Ziua de 1 Decembrie a fost una folosită din plin de către candidaţii la alegerile parlamentare pentru a încerca să mai câştige câteva voturi de la locuitorii din judeţul Suceava. Indiferent că a fost vorba despre sfinţirea locurilor de parcare subterană de 64 de mii de euro bucata şi a celor două toalete publice sau de aprinderea becurilor bradului de Crăciun şi playback-ul fanfarei plătite de primărie, politicienii au preferat să se afişeze în ochii alegătorilor, înveliţi în fulare şi eşarfe tricolore, lansând promisiuni electorale, în numele patriotismului şi a grijii pentru oameni”, a spus Tiberius Brădăţan.
Candidatul USL s-a aflat în compania celor veniţi în oborul din Adâncata, cu care a discutat „despre viaţa grea şi despre necesitatea de a fi ajutaţi pe viitor de către aleşii care vor ajunge în Parlamentul României”.
Pe tot cuprinsul după-amiezii zilei de sâmbătă, doctorul Brădăţan s-a aflat în mijlocul locuitorilor din Mitocu Dragomirnei. Tiberius Brădăţan a subliniat că un moment deosebit a fost acela în care l-a vizitat pe Alecsandru Tănase, „un patriot adevărat”, în vârstă de 86 de ani, din satul Mitocaş, fost primar al comunei, care, din fonduri proprii, şi-a amenajat un muzeu într-una din camerele locuinţei. În muzeu sunt expuse elemente de istorie locală, unelte care datează din perioada neolitică, o adevărată colecţie numismatică ce conţine monede din perioada dacică şi până în prezent, documente, hărţi şi arme vechi de sute de ani, dar şi costume populare şi piese de vestimentaţie specifice zonei. În ceea ce-l priveşte pe doctorul Tiberius Brădăţan, acesta a apreciat în mod deosebit un drapel militar, găurit de gloanţele trase în luptele de la Mărăşeşti în 1917, expus de la loc de cinste în cadrul muzeului.
„Astăzi am avut plăcerea să cunosc un adevărat patriot, un român adevărat, de la care avem cu toţii multe de învăţat. Am văzut drapelul de la Mărăşeşti, găurit de gloanţe, şi m-am simţit mândru că sunt român. Ştiu că românii pot şi trebuie să trăiască mândri în ţara lor. Ziua de 1 decembrie este ziua în care trebuie să fim uniţi şi să privim cu încredere în viitor. Cred într-o Românie puternică, în care guvernanţii lucrează pentru bunăstarea locuitorilor săi”, a declarat Tiberius Brădăţan.