Comuna Fântânele a îmbrăcat haine de sărbătoare în a doua zi de Crăciun, când mai multe cupluri de aur, dar şi o elevă de excepţie au fost premiate de autorităţile locale.
Evenimentul, ajuns la cea de-a VI-a ediţie, a început cu o slujbă religioasă oficiată la Biserica „Sfântul Ioan Botezătorul” din satul Stamate de preotul paroh Mihai Leucă.
După încheierea slujbei, cele 11 cupluri care au împlinit 50 de ani de căsnicie, împreună cu rudele, prietenii şi alţi săteni, s-au deplasat la Căminul Cultural Stamate. Aici sărbătoriţilor li s-au oferit, din partea organizatorilor, flori, premii în bani, şampanie, o masă festivă, dar şi un frumos spectacol ce a constat în tradiţii şi obiceiuri de Anul Nou caracteristice zonei, cum ar fi: jocul căiuţilor, jocul caprei, jocul măştilor, colinde, un moment de muzică populară susţinut de fanfara din Stamate, condusă de Vasile Leontică, avându-i ca invitaţi pe interpreţii de muzică populară Liliana Savin, Iulian Aghiniţăi sau Cosmina Mandiuc.
La începutul manifestărilor a fost premiată Monica Crihan, singura elevă din mediul rural participantă la faza naţională a Olimpiadei de Biologie. Primarul comunei Fântânele, Gheorghe Cornea, a apreciat strădaniile profesorilor şi ale elevilor din comună, menţionând că, an de an, calitatea învăţământului din comună creşte. De asemenea, a arătat că, în 2015, cel puţin zece elevi merituoşi ai şcolii vor beneficia de o tabără gratuită la mare.
Emoţionată, Monica Crihan a mulţumit profesoarei Simona Saldinger, directorului şcolii, Silviu Mihai, precum şi celorlalte cadre didactice pentru sprijinul oferit.
Nunta de aur a fost un prilej pentru cele 11 cupluri de a-şi reconfirma dragostea care i-a unit, prin căsătorie, în 1964. Pentru Elena şi Petru Cozma, împlinirea a 50 de ani de căsnicie a fost un moment emoţionant. Au pregătit din vreme evenimentul, cumpărând două verighete şi invitând acasă prieteni şi rude. Au crescut împreună doi copii, iar acum au şi opt nepoţi pe care îi aşteaptă cu uratul de Anul Nou.
Primarul Gheorghe Cornea a precizat că „este un moment unic din viaţa lor, un exemplu de urmat pentru noi toţi. Anii 1964-2014, sunt 50 de ani care au dăinuit în viaţa lor cu bune şi cu rele, au fost momente de bucurii, dar şi de tristeţe, suişuri şi coborâşuri, de aceea menţionez că este un motiv de mulţumire pentru noi, dar şi pentru cetăţenii care participă cu interes la această sărbătoare. Îmi doresc ca în anii ce vor urma acest eveniment să fie păstrat, să devină o tradiţie”.