Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Suceava a anunţat că a demarat controalele privind sacrificarea şi valorificarea mieilor de Paşte în condiţii care să nu pună în pericol sănătatea consumatorilor.
Ca şi în anii anteriori, mieii pot fi sacrificaţi în abatoare autorizate sanitar-veterinar şi în locuri special amenajate pentru sacrificare, cu aviz de la DSVSA Suceava. Până în momentul de faţă, sanitar-veterinarii au aprobat, în urma solicitărilor primite, patru puncte de sacrificare temporare, unul la Suceava, unul la Vereşti şi două la Pătrăuţi.
Mieii proveniţi din gospodării, avertizează sanitar-veterinarii, pot fi sacrificaţi pentru vânzare în spaţiile special amenajate, iar vânzarea lor se va face tot în puncte autorizate de DSVSA Suceava şi supravegheate de un medic veterinar.
Important de precizat pentru consumatori, pentru a fi siguri că pun pe masă un animal sănătos, aceştia ar trebuie să cumpere un miel care a fost supus unei expertize sanitar-veterinare şi care are aplicată marcă de sănătate.
DSVSA va face verificări şi, dacă va fi cazul, va aplica amenzi pentru sacrificarea mieilor în spaţii neautorizate sanitar-veterinar, ori pentru comercializarea lor din portbagajul maşinilor, căruţe ori de pe marginea şoselei.