Doi elevi ai Colegiului Naţional „Petru Rareş” din Suceava, Tudor Pătuleanu, din clasa a XII-a, şi Vlad Daniel Pavel, din clasa a X-a, au reprezentat inventica suceveană, la Intel International Science and Engineering Fair 2012, recunoscută ca fiind cea mai mare competiţie în domeniul inventicii pentru tinerii din toată lumea. Concursul s-a derulat la Pittsburgh, Pennsylvania, SUA, în a doua parte a lunii mai.
România a avut în concurs trei echipe finaliste, un participant din Râmnicu Vâlcea, o echipă din Bucureşti (aceste echipe nefiind la prima participare la prestigioasa competiţie) şi echipa din Suceava.
Lucrarea cu care au participat elevii suceveni la concurs, la secţiunea „Computer science”, şi cu care au intrat la barajul pentru premii, s-a numit „I.E.P. - Interactive Educational Platform” şi reprezintă o combinaţie de elemente soft şi hard, care poate reprezenta soluţii posibile pentru personalizarea procesului de învăţare pentru orice vârstă, orice experienţă, orice tip de inteligenţă.
Elementele de hard au fost reprezentate de o tablă-tabletă interactivă, ce are alt sistem de transmitere a informaţiilor către PC, comparativ cu cele existente pe piaţă, dar şi de un pix digital, posibil a fi folosit în orice proces de înregistrare a scrisului de mănă, chiar în timpul realizării lui.
Pixul digital a fost iniţial conceput de o echipă formată din trei elevi, Tudor Pătuleanu, Vlad Daniel Pavel, dar şi Adrian Mateoaia, din clasa a XI-a, membru al Clubului de Inventică al Colegiului Naţional „Petru Rareş” din Suceava. Coordonarea Clubului de Inventică este realizată de profesoarele Narcisa Ştefănescu (informatică), Carmen Amorăriţei (fizică) şi Anca Greculeac (fizică), director adjunct al colegiului.