Liceele din municipiul Suceava îşi vor prezenta mâine, la Iulius Mall, locurile de admitere pentru anul şcolar viitor. Este vorba despre cea de-a XIII-a ediţie a Târgului Ofertelor Educaţionale, eveniment organizat de Centrul Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională Suceava, Inspectoratul Şcolar Suceava şi Iulius Mall.
Toate liceele sucevene au fost invitate să vină vineri la mall, şi începând cu ora 10:00 să ofere elevilor, profesorilor şi părinţilor informaţii legate de numărul de locuri de admitere pe care le oferă şi de profilurile şi specializările pe care le au. Târgul Ofertelor Educaţionale se va ţine mâine, până la ora 18:00.
În cadrul evenimentului vor avea loc manifestări artistice, ateliere de dezvoltare personală, precum şi testări psihologice şi şedinţe de orientare în carieră.
Multe licee din Suceava, pentru a atrage elevi, şi-au adaptat oferta educaţională în funcţie de piaţa muncii.
Nouă licee din judeţ, dintre care unul particular, şi-au propus să ofere elevilor în anul şcolar 2012-2013 noi niveluri de învăţământ, specializări, calificări profesionale.
Cele nouă unităţi de învăţământ au depus la Agenţia Română de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Preuniversitar (ARACIP) documentaţia în vederea obţinerii autorizării de funcţionare provizorie.
Liceele tehnologice îşi adaptează profilurile pentru piaţa muncii
Cele mai multe cereri de autorizare sunt pentru nivel liceal, filiera tehnologică. Astfel, Colegiul AgricolFălticeni propune specializările Tehnician în agroturism şi Tehnician în achiziţii şi contractări, Colegiul Economic „Dimitrie Cantemir” Suceava propune o clasă cu specializarea Coafor stilist, Colegiul „Alexandru cel Bun” Gura Humorului o clasă de Tehnician în gastronomie, iar Grupul Şcolar Cajvana propune o clasă a IX-a cu specializarea Tehnician în construcţii şi lucrări publice. Două colegii tehnice sucevene îşi vor diversifica oferta educaţională pentru anul şcolar 2012-2013 cu specializări din cadrul filierei teoretice, mai exact Colegiul Tehnic „Al. I. Cuza” Suceava va oferi o clasă de Filologie, iar Colegiul Tehnic „Samuil Isopescul” o clasă de Filologie şi una de Ştiinţe sociale.
Două licee din Câmpulung Moldovenesc doresc să introducă învăţământ gimnazial în oferta de şcolarizare. „Autorizări pentru nivel gimnazial, respectiv clasa a V-a, au solicitat Colegiul Naţional <Dragoş Vodă> şi Colegiul Silvic <Bucovina>. Acest lucru este binevenit, întrucât va creşte concurenţa”, a subliniat Vasile Monacu, adăugând că Colegiul Silvic va oferi elevilor interesaţi o clasă de şcoală profesională cu calificarea Mecanic auto.
Liceul Particular „Ţara de Sus” Vatra Dornei propune înfiinţarea, începând cu anul şcolar 2012-2013, a unei clase cu specializarea Filologie.