Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
vineri, 29 iun 2012 - Anul XVII, nr. 149 (5054)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9767 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,7456 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video

O ceartă sănătoasă

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Atunci când navigaţi prin apele învolburate ale unei relaţii, cele mai periculoase porţiuni pe unde vă purtaţi barca iubirii sunt conflictele

Mulţi psihologi susţin că certurile nu sunt doar inevitabile într-o relaţie, ci chiar sănătoase, întrucât oferă ocazia de a dezamorsa tensiunile de tot felul care se acumulează de-a lungul timpului. Toţi cei care sunt implicaţi într-o relaţie ştiu că, oricât ar fi de sănătoase, certurile nu sunt nici pe departe o experienţă plăcută. Mai mult decât atât, din cauza diferenţelor pe care Mama Natură le-a „sădit” în creierul bărbaţilor şi al femeilor, reprezentanţii celor două sexe abordează diferit atât ideea de ceartă, cât şi conflictul în sine.

Site-ul Tokii, a cărui misiune este să facă mai uşoară viaţa celor care fac parte dintr-un cuplu, şi-a întrebat cititorii cum gestionează conflictele apărute în relaţii şi ce obişnuiesc să facă pentru a evita ca o ceartă neînsemnată să se transforme într-un butoi periculos de pulbere.

Dacă veţi considera utile sfaturile date de cei de la Tokii şi le veţi pune în aplicare, poate că vă va fi mai uşor să vă ghidaţi barca iubirii spre ape mai puţin tulburi.

 

Luaţi taurul de coarne

Potrivit sondajului la care au răspuns mii de cititori, unul dintre secretele unei discuţii reuşite este „atacarea” promptă şi directă a oricărui subiect contradictoriu. Cu alte cuvinte, discutaţi faţă în faţă, clar şi concis, fără a apela la tertipuri precum statusuri pasiv-agresive postate pe Facebook sau pe Twitter - un astfel de comportament nu aduce nici un beneficiu. Cei mai mulţi dintre cei care sunt puşi în faţa unui conflict doresc să rezolve problema direct - 62 la sută dintre bărbaţi şi 64 la sută dintre femei au declarat că preferă să ia taurul de coarne şi să nu lase situaţia să degenereze. Având în vedere că în epoca modernă foarte multe persoane apelează la reţelele de socializare pe internet pentru a-şi plânge soarta şi pentru a-şi descărca frustrările, este o veste bună faptul că, în general, partenerii preferă o confruntare faţă în faţă, în locul actualizării statusului de pe internet.

 

Fraze de evitat

Rezultatele sondajului au arătat că există unele fraze şi expresii care descurajează partenerii să îşi exprime opiniile atunci când vine vorba de o ceartă sănătoasă. Potrivit celor de la Tokii, 67 la sută dintre bărbaţi reacţionează negativ la auzul expresiei „Nu înţelegi / Niciodată nu înţelegi ce vreau să zic”, în timp ce pentru femei (60 la sută) fraza descurajatoare este „Trebuie să te calmezi”. Prin urmare, dacă vreţi ca problema să fie rezolvată în urma unei discuţii - oricât de zgomotoasă şi aprinsă -, evitaţi să folosiţi aceste cuvinte (chiar dacă ele vă trec prin minte). În cel mai rău caz, reformulaţi-vă ideile în aşa fel încât să nu vă scoateţi din pepeni partenerul de viaţă şi de ceartă.

 

Stabiliţi reguli

Mulţi dintre respondenţii la sondaj au declarat că nu doar evitarea cuvintelor menţionate mai sus reprezintă o cheie a succesului pentru a avea un conflict constructiv.

Alt secret este ca partenerii să stabilească de la bun început anumite reguli ce trebuie respectate în timpul certurilor: 63 la sută dintre bărbaţi au menţionat necesitatea existenţei unor „reguli în caz de ceartă”, iar 47 la sută dintre femei au fost de acord cu o astfel de idee.

Deocamdată, nimeni nu a definit exact care trebuie să fie aceste reguli - diferă de la persoană la persoană şi de la cuplu la cuplu - dar e bine de ştiut că în nici un caz acestea nu trebuie definite în timpul conflictului propriu-zis.

Fără subiecte „sensibile”

Această categorie de sfaturi se referă la evitarea susţinerii unei păreri cu argumente care nu au legătură cu motivul pentru care a izbucnit cearta.

Printre subiectele sensibile se numără educaţia, preferinţele, religia şi, nu în ultimul rând, problemele financiare. Cu alte cuvinte, nu apelaţi la astfel de argumente atunci când nu mai găsiţi altceva care vă poate susţine punctul de vedere.

Se pare că banii sunt subiectul care deranjează foarte tare - 49 la sută dintre femei şi 44 la sută dintre bărbaţi spun că „o iau razna” atunci când aud cuvinte precum „bani”, „finanţe” sau „datorii”. De altfel, banii reprezintă cea mai mare sursă de conflict pentru 49 la sută dintre doamne şi domnişoare, în timp ce subiectul cel mai controversat din punctul de vedere al domnilor (42 la sută) este sexul.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului O ceartă sănătoasă.
 Vizualizări articol: 700 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 0.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
O ceartă sănătoasă0.05

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Alte titluri din Fapt divers

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei