Muzeul de Ştiinţele Naturii din municipiul Suceava prezintă, în intervalul 12 februarie - 12 martie a.c., expoziţia temporară cu genericul „Pădurea din piatră”.
Materialul etalat în expoziţie, care aparţine Colecţiei de Paleontologie a muzeului sucevean, este alcătuit din fragmente de roci ce conţin impresiuni foliare (amprente de frunze) şi fragmente de lemn pietrificat care au existat în Paleozoic, Mezozoic şi Neozoic (Terţiar) pe teritoriul ţării noastre.
Exponatele provin din judeţele Cluj, Timiş sau au fost descoperite în exploatările miniere de la Rusca Montană, Anina şi Săsciori, „mărturii în piatră” care, aşa cum spun muzeografii suceveni, „constituie o importantă bază în cercetarea florei actuale”.
O parte a expoziţiei este concretizată prin expunerea grafică a conţinutului ştiinţific referitor la obiectul de studiu al Paleontologiei, date despre rezervaţiile fosilifere.
Ca o completare tematică, expoziţia prezintă într-o vitrină câţiva copăcei decorativi realizaţi din cristale naturale de aventurin, cuarţ roz, agat, amazonit, lapis lazuli, howlit, carneol, agat indian şi jad canadian.
Prin această expoziţie se urmăreşte valorificarea patrimoniului muzeal şi educarea publicului vizitator în vederea conservării şi protejării mediului din rezervaţiile geologice din judeţul Suceava şi din ţară.
Programul de vizitare al expoziţiei este de marţi până duminică, în intervalul ora 9.00-17.00.