La Centrul pentru Susţinerea Tradiţiilor Bucovinene din municipiul Suceava a avut loc marţi vernisajul expoziţiei Salonului Internaţional de fotografie „Eurofotoart” - ediţia a VI-a.
Apreciat de Victor T. Rusu, directorul Centrului pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Suceava, ca „un eveniment cultural de excepţie”, salonul, organizat de Asociația Euro Foto Art, în parteneriat cu Institutul Cultural Român şi cu sprijinul Reprezentanţei Comisiei Europene în România şi al Biroului de Informare al Parlamentului European din România (dedicat Zilei Europei 2014), a antrenat artişti fotografi din 21 de ţări europene, dar şi din SUA, China, India şi Bangladesh.
Salutat la deschidere de Viorel Varvaroi, managerul Centrului Cultural Bucovina, salonul a fost prezentat de Ştefan Toth, preşedintele Asociaţiei Euro Foto Art şi al Clubului Fotografic „Nufărul” din Oradea, „un prieten al Bucovinei”, aşa cum a subliniat Victor T. Rusu, o prezenţă constantă în această zonă ca membru al juriului anual al Salonului Internaţional de Artă Fotografică „Bucovina - Mileniul III”.
Ştefan Toth, care a spus că la cea de-a VI-a ediţie a Salonului „Eurofotoart” au participat cca. 40 de artişti fotografi cu 2.419 fotografii (din care juriul internaţional a selectat 98 de lucrări), a subliniat faptul că salonul, care „a fost realizat cu forţe proprii”, este itinerat cu ajutorul unor prieteni.
Întrucât premiile salonului poartă numele lui Carol Pop de Szathmari, Ştefan Toth a prezentat câteva date despre „primul fotograf de război”, anunţând totodată că Victor T. Rusu (care urma să deschidă la City Gallery, din incinta Shopping City Suceava, expoziţia personală de fotografie cu genericul „Jazz-Photo”) este de acum membru al Asociaţiei Euro Foto Art.