Doi tineri şi talentaţi chitarişti, drd. Dan Alexandru Arhire, de la Universitatea de Arte „George Enescu” Iaşi, şi Dragoş Ilie, elev la Colegiul de Artă „Octav Băncilă” din Iaşi, vor susţine astăzi, de la ora 17:30, în Sala de Artă „Elena Greculesi” a Bibliotecii Bucovinei „I.G. Sbiera”, un concert de chitară. Coordonator: lector univ. dr. Daniel Dragomirescu. În program, lucrări de J.S. Bach, A.B. Mangore, J. Rodrigo, F. Tarrega şi H.V. Lobos.
Dan Alexandru Arhire a absolvit în 2012 cursurile de masterat ale Facultăţii de Interpretare, Compoziţie şi Studii Muzicale Teoretice, secţia chitară clasică, din cadrul Universităţii de Arte „George Enescu” Iaşi. În perioada 2010-2011, a studiat la Koblenz Guitar Academy, Germania, avându-l maestru pe marele chitarist italian Aniello Desiderio. S-a perfecţionat, de asemenea, în cadrul master-class-urilor susţinute de chitarişti de renume mondial ca Susana Prieto, Alexis Muzurakis, Marcin Dylla, Judicaël Perroy, Goran Krivokapic, Zoran Dukic sau Pavel Steidl.
Pe lângă numeroasele apariţii solo, a susţinut alături de orchestrele filarmonicii din Iaşi şi Botoşani numeroase concerte. Din 2009, este director artistic al „IAŞI Guitar Festival”, iar în prezent este doctorand în cadrul Universităţii de Arte „George Enescu” Iaşi, sub îndrumarea prof. univ. dr. Dan Prelipcean.
Dragoş Ilie, elev în clasa a XI-a la Colegiul Naţional de Artă „Octav Băncilă” din Iaşi, clasa profesorului Marius Ţimpău, este unul dintre cei mai talentaţi chitarişti ai generaţiei sale. Acest lucru este confirmat atât de premiile obţinute (premiul I la ultimele două ediţii ale Olimpiadei Naţionale de Interpretare Instrumentală), cât şi de activitatea concertistică intensă (recitaluri, apariţii televizate, lansări de carte etc.).
Evenimentul, organizat de Consiliul Judeţean Suceava, Biblioteca Bucovinei „I.G. Sbiera”, Colegiul de Artă „Ciprian Porumbescu” Suceava şi Universitatea de Arte „George Enescu” Iaşi, se înscrie în proiectului „Muzica, între ştiinţă şi artă”, un proiect de promovare a muzicii clasice, coordonat de profesoara Elena Istrate.