În ultima săptămână a lunii ianuarie s-a semnat în Polonia, în localităţile Piła și Jastrowie, Protocolul de organizare a celei de-a XXV-a ediţii a Festivalului Internaţional de Folclor „Întâlniri Bucovinene”.
Delegaţiile oficiale ale ţărilor semnatare au inclus grupuri şi formaţii folclorice
La fiecare început de an, prin rotaţie, într-una din ţările organizatoare ale acestui eveniment cultural de anvergură, unic în Europa, se întrunesc delegaţiile care stabilesc programul ediţiei din anul în curs şi semnează Protocolul comun, care stipulează perioada și locul desfășurării spectacolelor, numărul de formații și de participanți pentru fiecare țară.
Anul acesta a fost rândul Poloniei să fie gazda semnării Protocolului, prilej cu care s-au organizat o serie de manifestări la care au participat reprezentanți de vârf ai administrațiilor regionale și locale, ai instituţiilor culturale şi ai unor organizații non-guvernamentale din fiecare țară.
Ca și în anii precedenți, delegaţiile oficiale ale ţărilor semnatare au inclus grupuri şi formaţii folclorice.
Din partea României a participat grupul vocal-instrumental „Piatra Șoimului”, din Câmpulung Moldovenesc, care s-a deplasat împreună cu delegația oficială a județului Suceava, alcătuită din reprezentanți ai Consiliului Județean (vicepreședintele Alexandru Rădulescu), ai Centrului Cultural Bucovina (managerul Viorel Varvaroi), ai Primăriei municipiului Câmpulung Moldovenesc (primar Mihăiță Negură și translatorul Kazimir Longher).
În România, festivalul se va desfăşura la Câmpulung Moldovenesc, în intervalul 18-20 iulie
Potrivit Protocolului încheiat, ediţia din acest an se va desfăşura în ţările organizatoare, după următorul program: Polonia (în oraşele Piła și Jastrowie, în intervalul 18-22 iunie), Republica Moldova (Chișinău, în intervalul 4-6 iulie), Ucraina (Cernăuți, 12-13 iulie), România (Câmpulung Moldovenesc, 18-20 iulie), Ungaria (Bonyhád, 1-3 august) și Slovacia (Turčianske Teplice, 22-24 august).
Fiecare dintre părțile semnatare s-a angajat prin acest Protocol să asigure condițiile necesare bunei desfășurări artistice a spectacolelor, cazarea și masa participanţilor, să realizeze reclama festivalului prin difuzarea de informații în presă şi prin pliante și afișe.
Polonezul Zbigniew Kowalski, iniţiatorul şi principalul organizator al acestui festival, este în continuare directorul onorific al manifestării.