În perioada 13-18 ianuarie, preşcolarii grupei mari B de la Colegiul Naţional „Mihai Eminescu” Suceava, sub îndrumarea prof. Cornelia Cîrstian și prof. Simona Boiciuc, au desfăşurat proiectul „Cartea şi scriitorul”.
Activităţile demarate în cadrul proiectului au vizat apropierea copiilor de textul scris, de ilustrațiile cărților, dar și de autorii acestora, având în centrul atenției imaginea poetului emblematic pentru instituția de învățământ suceveană.
Acțiunile preșcolarilor au debutat cu două expoziții, „Cartea pentru copii”, respectiv „Viața și opera lui Mihai Eminescu”. În sala de lectură a bibliotecii colegiului, preșcolarii au vizionat filme cu aspecte din viața poetului și au audiat poezii eminesciene în lecturi celebre. Tot aici, preșcolarii au răsfoit cărți pentru copii și au discutat cu bibliotecara Lăcrămioara Andrei.
Drumul cărții a continuat cu vizite în librării din oraș, iar în data de 15 ianuarie, însoțiți de prof. Cornelia Cîrstian și de părinți, preșcolarii au depus coroane de flori la statuia din centrul orașului.
În cadrul manifestărilor organizate cu prilejul aniversării a 65 de ani de la înfiinţarea Colegiului Naţional „Mihai Eminescu”, scena mare a Casei Culturii a fost și gazda micuților preșcolari, care au prezentat în fața invitaților și a părinților o serie de momente artistice.
Astfel, preșcolarii din grupa mare A, coordonați de prof. Violeta Mazureac și prof. Elena Mititiuc, au prezentat „Poveste de iarnă prin cântec” și au dansat „Joc din Bucovina.” Le-au fost alături colegii din grupa mare B, coordonați de prof. Cornelia Cîrstian și prof. Simona Boiciuc, care au recitat cunoscute poezii eminesciene: „Rugăciune” (Alexia Alexinschi), „Somnoroase păsărele” (Stephanie Piniuc și Sebastian Petrache) și „Ce te legeni...” (Amalia Rotaru și Tudor Nastasi). În continuare, aceștia au recitat poezia „Portul meu” (Alexia Bulină și Alex Istrati), au cântat „Sunt o fată frumușică” (Teodora Teleagă) și au dansat pe melodia „Sanie cu zurgălăi”. Preșcolarii din grupa mijlocie A, coodonați de prof. Luminița Chiorescu și prof. Mihaela Diaconescu, au prezentat un colaj de iarnă, cântecul „Are mama o fetiță” și dansul modern „Iko Iko”. Copiii din grupa mijlocie B, coordonați de prof. Luminița Cuzenco și prof. Mădălina Filipciuc, au recitat versuri din poemul „Luceafărul” (Alesia Ițco, Teodor Popescu, Mara Șerban) și au prezentat dansul „Rățuștele”.