Revista „Surâsul Bucovinei", o revistă de istorie, literatură şi umor, editată de Cenaclul “Nectarie” din Vama, a ajuns la al treilea număr. În cuprinsul revistei veţi găsi eseuri de Ioan Mugurel Sasu, poezii de Mihai Batog-Bujeniţă, Vasile Vajoga Emilian, Marcu Horia Zilieru, Vasile Ursache, Emil Ianuş, Constantin Moldovan, Anica Facina, Gheorghe Bâlici şi Sorin Poclitaru, anecdote culese şi prezentate de Mihai Burduja, proză scurtă de Marian Călinescu, Constantin Tiron şi Gheorghe Patza, epigrame de Eugen Deutsch, Mihai Batog-Bujeniţă, Val Andreescu, Ion Diviza, Vasile Motrescu-Vasia, caricaturi de Radu Bercea, ilustraţii de Doru Ghiocel Olaş.
Pe coperţile revistei se pot observa reproduceri după lucrări ale pictorului bucovinean George Baron De Lowendal.
Redacţia Revistei „Surâsul Bucovinei" este formată din Sorin Cotlarciuc, Ioan Mugurel Sasu, Vasile Ursache, Cătălina Orşivschi.
Din „Surâsul... care va să zică!”, material semnat de Ioan Mugurel Sasu, am ales un fragment sugestiv: „Dacă ar fi să încercăm a înţelege surâsul, atât ca rezultat al acţiunii muşchilor faciali, cât şi a sentimentelor care o determină, am putea să-i dăm o interpretare matematică, considerându-l ca fiind locul geometric al trăirilor egal depărtate atât de <bine>, cât şi de <rău>, ceva care să mai şi semene cu <curba lui Gauss>, că şi în cazul nostru este vorba de o aglomerare în jurul sine suficient şi fără a avea efectul nedorit al râsului demolator sau al rictusului răutăcios. Surâsul nu este numai al românilor sau numai al bucovinenilor, atâţia câţi or mai fi (doar cu un referendum să-i mai recenzăm), că mulţi s-au băjenit (cuvânt vechi la vremuri noi), alţii nu au mai apărut din cauză că strămoşii lor au ajuns acolo unde şi-a înţărcat Stalin opoziţia şi, ce este mai trist, unii au acceptat să trăiască altfel, cedând ceea ce este a lor în favoarea a ceea ce este a tuturor”.