Galeriile de artă şi spaţiile cu program permanent de expunere etalează, spre final de Brumar, câteva expoziţii care merită atenţia publicului.
„Anotimp în Bucovia” şi „Suceava periferiilor”
Galeria de Artă „Ion Irimescu” a Uniunii Artiştilor Plastici din România - Filiala Suceava prezintă expoziţia de pictură cu genericul „Anotimp în Bucovia”, a artistului plastic sucevean Anghel Vasile Siminiuc.
Sunt expuse 39 de lucrări în ulei (cu precădere peisaje rurale şi peisaje urbane de periferie) ale acestui „pictor-poet al Bucovinei”, despre care criticul de artă Valentin Ciucă spune că „este un artist adevărat, uneori capricios, dar care arată că are personalitate, are o viziune şi are un destin”.
Spaţiul dedicat expoziţiilor temporare, care se deschide în capul scărilor din foaier şi continuă pe palierul de la etajul Muzeului de Istorie, etalează expoziţia documentară de fotografie intitulată „Pierdută, uitată, necunoscută: Suceava periferiilor”. Expoziţia (autorul proiectului este istoricul dr. Mihai-Aurelian Căruntu) prezintă publicului o faţă mai puţin cunoscută a oraşului, care a dispărut ca urmare a sistematizării urbane din perioada comunistă.
Fotografiilor de arhivă le sunt alăturate imagini cu imobile centenare care rezistă şi astăzi, o pledoarie pentru o nouă optică în ceea ce priveşte reevaluarea şi protejarea patrimoniului arhitectural, atât cât a mai rămas neafectat de tentaţia modernizării.
Salonul Internaţional al Profesorilor de Arte Vizuale, ediţia a XI-a
Noul spaţiu al City Gallery, din incinta Shopping City, găzduieşte, pentru a doua oară la Suceava, Salonul Internaţional al Profesorilor de Arte Vizuale (ediţia a XI-a), salon organizat de Uniunea Artiştilor Plastici din România - filialele Iaşi şi Suceava, Asociaţia Profesorilor de Arte Vizuale Iaşi, Inspectoratul Şcolar Judeţean Iaşi, Universitatea „George Enescu” şi Universitatea „Al. I. Cuza” Iaşi, Colegiul de Artă „Ciprian Porumbescu” Suceava, în parteneriat cu Uniunea Artiştilor Plastici din Republica Moldova şi Universitatea „Ion Creangă” din Chişinău, cu sprijinul Shopping City Suceava.
Salonul etalează 94 de lucrări (pictură, grafică, sculptură, arte textile, metaloplastie), realizate de 68 de artişti plastici profesionişti - care au calitatea de profesori - din România, Ucraina şi Republica Moldova.
Expoziţie de artă plastică româno-polonă, la Iulius Mall Suceava
În spaţiul de expunere de la Iulius Mall Suceava publicul poate viziona expoziţia de artă plastică româno-polonă, care cuprinde 20 de reproduceri după lucrările semnate de pictorul polonez Tymon Niesolowski şi tot atâtea lucrări grafice realizate de concitadinul nostru Mihai Pînzaru PIM, ca ilustraţii pentru lirica poeţilor bucovineni, expoziţie care a fost prezentată în premieră în luna mai, în cadrul manifestărilor organizate de Uniunea Polonezilor din România la Poiana Micului, cu prilejul celebrării Zilei Drapelului Poloniei, a Zilei Diasporei Polone şi a Zilei Constituţiei, precum şi a aniversării de 170 de ani de la aşezarea primilor colonişti polonezi în această zonă.