La Muzeul Etnografic-Hanul Domnesc din cadrul Muzeului Bucovinei va fi organizată sâmbătă, 10 noiembrie, o expoziţie-atelier de o zi cu tema „Motive grafice în broderia tradițională românească și tehnici moderne de redare”. Acţiunea este organizată de Comunitatea virtuală Meșteșugari Români (www.mestesugariromani.ro), cu sprijinul Administraţiei Fondului Cultural Național, şi face parte dintr-un proiect mai amplu, ce are ca scop descoperirea și popularizarea patrimoniului imaterial românesc autentic care se află pe cale de dispariție.
Expoziția-atelier de o zi urmăreşte să evidențieze în motivele grafice specifice broderiei tradiționale românești influențe, stiluri de cusături, tipuri de țesături și suporturi specifice fiecărei regiuni.
Sucevenii care vor vizita acestă expoziție vor afla mai multe detalii despre motivele grafice specifice broderiei tradiționale românești, cum se confecționează o ie tradițională, cum se poate broda acasă cu ajutorul unui laptop și a unei simple mașini de cusut cu modul de brodare, cum se pot promova și comercializa creațiile proprii.
Expozițiile-atelier, organizate în această lună în trei oraşe din ţară (Bucureşti, 3 noiembrie, Suceava, 10 noiembrie, Arad, 17 noiembrie) își propun să promoveze și debutul artistic prin încurajarea și inițierea artiștilor în abordarea broderiei tradițioale cu ajutorul tehnicilor moderne. Proiectul are ca obiectiv și sporirea capacității organizaționale a artizanilor prin punerea la dispoziția acestora a unui portal de comunicare și a unei platforme de comercializare a creațiilor proprii.