Trei solişti suceveni, Eduard Cristian Şvarţ (solist instrumentist), Mădălina Senciuc şi Alexandra Moroşan (soliste vocale), vor reprezenta astăzi şi mâine Casa de Cultură Suceava, la etapa pe zona Moldovei a celei de a II-a ediţii a Festivalului Naţional de Folclor „Cântece dintotdeauna” Botoşani, festival ce face parte din Festivalul Naţional Multicultural „De dragoste, de neam, de ţară”. Soliştii care se vor situa pe primele cinci locuri la festivalul de la Botoşani se vor califica la faza finală de la Zalău, care se va desfăşura în perioada 29 noiembrie - 2 decembrie.
Eduard Cristian Şvart va interpreta la nai „Hora lămăşenilor” şi „Bătuta”, Mădălina Senciuc va cânta piesele „Hora” şi „Joacă moşul”, iar Alexandra Moroşan va interpreta, pe scena Casei de Cultură a Sindicatelor „Nicolae Iorga” Botoşani, cântecele „Hora ca-n Bucovina” şi „Zii bade din fluieraş”. Soliştii sucevenii sunt pregătiţi de instructorul Ovidiu Şvarţ.
În concurs vor participa 20 de solişti vocali şi cinci solişti instrumentişti, din toate Casele de Cultură ale Sindicatelor din zona Moldovei. Acompaniamentul soliştilor este asigurat de Orchestra Populară „Rapsozii Botoşanilor”, conducerea muzicală: prof. Ioan Cobâlă, dirijor: Ciprian Potoroacă. La festivitatea de premiere va evolua Ansamblul folcloric „Mărgineanca” al Casei de Cultură a Sindicatelor Botoşani, având ca invitaţi: Orchestra „Mugurelul” a Clubului Copiilor Dorohoi, coordonator dirijor: prof. Marcel Dupu. Invitatul de onoare al festivalului de la Botoşani este cunoscutul solist de muzică populară Dinu Iancu Sălăjanu.
Festivalul Naţional de Folclor „Cântece dintotdeauna” este organizat de Primăria municipiului Botoşani, Consiliul Judeţean Botoşani, Inspectoratul Şcolar Judeţean Botoşani, Asociaţia Naţională a Caselor de Cultură ale Sindicatelor din România şi Casa de Cultură a Sindicatelor „Nicolae Iorga” Botoşani.