În perioada 19-22 iulie, la Câmpulung Moldovenesc se va desfăşura Festivalul Internaţional de Folclor „Întâlniri Bucovinene”, ediţia XXIII-a.
Manifestarea are o desfăşurare anuală itinerantă în Polonia (luna mai, la Jastrowie şi Piła), Ungaria (luna august, la Bonyhad), Ucraina (luna octombrie, la Cernăuţi), Slovacia (luna iunie, la Turčianske Teplice) şi România (luna iulie, la Câmpulung Moldovenesc), reunind interpreţi din aceste ţări cu origini bucovinene. Considerat unul dintre cele mai importante festivaluri de folclor din Europa, la care participă anual formaţii şi ansambluri folclorice ai căror membri au origini bucovinene şi pe care viaţa i-a dus departe de Bucovina, dar care nu şi-au uitat datinile şi folclorul străbun, şi în acest an se aşteaptă un număr record de participanţi.
Festivalul „Întâlniri Bucovinene” cuprinde spectacole folclorice de muzică şi dansuri autentice, care se vor desfăşura pe parcursul a patru zile, susţinute de artişti amatori români şi străini, dar bucovineni la origine, precum şi artişti profesionişti consacraţi, veniţi ca invitaţi în cadrul evenimentului.
Recitaluri, expoziţii culinare, târgul meşterilor populari
Din programul festivalului nu vor lipsi Simpozionul „Bucovina – o Europă în miniatură”, vernisaje, expoziţii de artă culinară, târgul meşterilor populari, în prima zi de festival. Seara de joi se va încheia cu spectacolul susţinut de Ansamblul Folcloric „Romanaţi” din Caracal.
În cea de-a doua zi de festival, vineri, 20 iulie, va începe spectacolul concurs al Festivalul Internaţional de Folclor „Întâlniri Bucovinene”, seara încheindu-se cu Balul gospodarilor. Sâmbătă, pe 21 iulie, la Câmpulung Moldovenesc este programată seara etniilor şi un recital extraordinar susţinut de interpretul Dinu Iancu Sălăjanu. Duminică va avea loc Gala laureaţilor, un spectacol de folclor bucovinean de peste hotare şi un recital cu Matilda Pascal Cojocăriţa, acompaniată de Ansamblul „Romanaţi” din Caracal.
Festivalul de Folclor „Întâlniri Bucovinene” de la Câmpulung Moldovenesc are ca obiectiv promovarea Bucovinei, ca posibil model de înţelegere armonioasă şi de colaborare, prin păstrarea propriei identităţi culturale şi naţionale.