Distribution Magi
Distribution Magi
Distribution Magi
 
luni, 24 sep 2012 - Anul XVII, nr. 223 (5128)
ANUNŢURI ONLINE:
Acum: 0°C.
La noapte: °C. Meteo
Anunţuri OnlineMonitorulTVAlbum Foto
HoroscopRedacţiaPublicitate
Curs valutar euroEUR:Tendinta4,9759 lei
Curs valutar dolar americanUSD:Tendinta4,7742 lei
Newsletter Monitorul de Suceava RSS Monitorul de Suceava Monitorul de Suceava pe YouTube Monitorul de Suceava pe Twitter Monitorul de Suceava pe Facebook
Printeaza articolulPrintează articolul |  Trimite prin e-mailTrimite e-mail |   ø imagini |   ø fişiere video
Narcis SIRETEANU

Narcis SIRETEANU


Uneori, gura prezidenţială adevăr grăieşte

de
(citeşte alte articole de la acelaşi autor)

Tatăl Ebei nu zice numai tâmpenii când deschide gura. Dovadă stă o cuvântare de acum câţiva ani, când, cam la vremea asta, se referea la obiceiurile care fac de baftă învăţământul superior românesc.

„Plagiatul practicat de unii studenţi, dar şi de unii profesori, cumpărarea lucrărilor de licenţă, mita pentru promovarea examenelor” sunt câteva practici condamnabile, denunţate vehement de justiţiarul Traian Băsescu. Practici care conduc la paradoxul că învăţământul nostru superior este de calitate inferioară.

Acestea sunt năravurile dintr-un sport de masă, cum e de vreo două decenii învăţământul superior. Oameni nuli intelectual sunt ambalaţi frumos, cu fundiţă, în hârtia diplomelor universitare. Un pachet complet: diplome de economişti, de ingineri, de avocaţi, de psihologi.

Mita la examene e obicei vechi, de care s-au molipsit până şi universităţile particulare, unde studentul oricum îşi plăteşte studiile. Când banii nu-s daţi pe faţă, se recurge la „protocolul” pentru examen. Protocolul este cotizaţia, oarecum voluntară, a unei grupe de studenţi studioşi. Cotizaţie destinată domnului profesor pentru ca şi el, ulterior, să dovedească în carnetele de note înalte calităţi umane. O negustorie care nu are nimic a face cu ţinuta pretinsă universitarilor.

Iar despre examenele de doctorat, ce să mai vorbim... Fabricile de doctori lucrează din plin, premierul Ponta poate depune mărturie sub jurământ că aşa e. Din capul locului, sunt destui profesori care cer peşcheş pentru a te accepta ca doctorand. Cer aşa, o bagatelă de vreo 5.000 - 10.000 de euro. Restul vine pe parcurs.

Mi-au confirmat câţiva doctori recenţi că doctoratele româneşti au reprezentat o cheltuială usturătoare pentru ei. Cică nu se pomeneşte doctorat în ţara românească, fără a invita la sfârşit comisia de examinare la restaurant. Acolo se lasă cu friptane, coniacuri franţuzite, icre negre şi uneori cu dans. Toate pe spezele celui proaspăt aşezat în jilţul doftoricesc.

Ruşinos!

Acest text este un pamflet şi trebuie tratat ca atare.

În lipsa unui acord scris din partea Monitorului de Suceava, puteţi prelua maxim 500 de caractere din acest articol dacă precizaţi sursa şi dacă inseraţi vizibil link-ul articolului Uneori, gura prezidenţială adevăr grăieşte.
 Vizualizări articol: 1225 | 
Notează articolul: 
  • Nota curentă 3.00/5
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
 | Nota curentă: 3.0 din 2 voturi
Uneori, gura prezidenţială adevăr grăieşte3.052

Comentarii

Monitorul de Suceava nu este responsabil juridic pentru conţinutul textelor de mai jos. Responsabilitatea pentru mesajele dumneavoastra vă revine în exclusivitate.


Timpul de 60 zile în care puteaţi posta comentarii pe marginea acestui articol a expirat.



RE-PAIR
Directia Generala Anticoruptie
Meniul ZILEI în restaurante sucevene

HaiHui prin Bucovina

Ultima oră: local

Alte articole

Ştiri video

Ultima oră: naţional - internaţional

Alte articole

Gala Top 10 Suceveni

Top Articole

Mersul trenurilor de călători

SONDAJE

Cum considerați că ar trebui aleși primarii și presedinții de Consilii Județene?

Un tur de scrutin
Două tururi de scrutin
Nu știu / Nu mă interesează

Fotografia zilei - fotografie@monitorulsv.ro

Fotografia zilei