Trei dintre cei şapte militari de la Divizionul 150 de Rachete Navale din Mangalia care au suferit arsuri în timpul unui exerciţiu au fost aduşi, joi seară, cu ambulanţele, la Spitalul de Urgenţă Chirurgie Plastică, Reparatorie şi Arsuri din Bucureşti, ei având arsuri pe 25 - 30% din corp.
Managerul unităţii sanitare, Carmen Orban, a declarat, pentru MEDIAFAX, că cei trei militari, care au arsuri pe 25 - 30% din suprafaţa corpului vor fi evaluaţi de către medici.
În urma incidentului produs la unitatea militară de marină din Mangalia au fost răniţi şapte militari, aceştia fiind stropiţi de combustibil destinat rachetelor, scurs dintr-o autospecială.
Purtătorul de cuvânt al Statului Major al Forţelor Navale, locotenent comandor Ion Burghişan, a declarat că dintre cei şapte răniţi doar unul este în stare mai gravă, ceilalţi şase având leziuni minore.
Burghişan a precizat că incidentul s-a produs în timp ce militarii, de la Divizionul 150 de Rachete Navale din Mangalia, participau la un exerciţiu, iar la un moment dat, în urma unei defecţiuni, a început să se scurgă combustibil de rachetă dintr-o autospecială, cele şapte persoane intrând în contact cu substanţa respectivă, care este puternic corozivă.
Procurorii militari ai Tribunalului Militar Bucureşti au fost sesizaţi şi fac cercetări în cazul incendiului de la Divizionul 150 de Rachete navale din Mangalia, a informat Biroul de presă al Ministerului Public.
"Parchetul Militar de pe lângă Tribunalul Militar Bucureşti a fost sesizat de către comandantul UM 02109 Mangalia - Divizionul 150 Rachete navale, cu privire la faptul că, joi, în jurul orelor 15.30, în timpul manipulării combustibilului destinat alimentării rachetelor de luptă, locotenentul comandor Augustin Viţulescu, locotenent Florin Croitoru, clasa a V a Gabriel Andone şi soldaţii voluntari Florin Ghimpu, Valentin Voicu, Cătălin Săraru şi Ionuţ Dâmbu au suferit arsuri pe suprafaţa corpului", se arată într-un comunicat al procurorilor.
Astfel, joi, la Mangalia a plecat un procuror militar pentru a face cercetări şi a stabili modul, condiţiile şi împrejurările în care s-a produs evenimentul.